dhbt2022 dhbtdhbt ders notlarıdhbt kitaplarıdhbt kursları

DHBT 2022 Ne Zaman

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev almak isteyenlerin başvurduğu Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavının gerçekleşeceği tarih ne zaman? Detaylar haberimizde..

DHBT 2022 Ne Zaman
09.05.2022

DHBT SINAVI HAKKINDA

KPSS DHBT, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans, ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde mezun olan adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetleri sınıfına ait kadrolara ilk defa, açıktan veya sözleşmeli atamalarda kullanılacak puanı elde etmek için girdikleri çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan sınavdır.

DHBT’ye ilgili öğrenimlerini tamamlayan, KPSS başvuru şartlarını ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru şartlarını tamamlayan adaylar başvurabilecektir. DHBT sınavına KPSS tarafından belirlenen şartlara uyum sağlayan adaylar katılabilir. DHBT’ye katılacak adayların KPSS sınavına girmeleri gerekir. Adaylar sahip oldukları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır.  KPSS sınavına girmeyen adaylar DHBT sınavına katılmaya hak kazanamayacaklardır. DHBT yani Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi tek oturumdur ve süresi 60 dakikadır. Adayların sınav süresi bitmeden sınav salonundan ayrılmaları yasaktır.

Sınav ile ilgili detay bilgiler KPSS Kılavuzlarında yer alacaktır..

DHBT SINAVI BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) için başvurular, 7-17 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek.

DHBT SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

2022 DHBT sınav takvimi yayınlandı. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 27 Kasım 2022’de yapılacak.

DHBT SINAVI NEREDE YAPILACAK?

Adres ilinde sınav yapılan adaylar, 1. Sınav Merkezi Tercihi alanına kendi adres ilini yazacaklar, 2. Sınav Merkezi Tercihi alanına ise sistem tarafından izin verilen sınav merkezlerinden birini yazacaklardır. Adres ilinde sınav yapılmayan adaylar, bu alanlara sistem tarafından izin verilen sınav merkezlerini yazacaklardır. Bunun dışında bir tercihte bulunulamaz. Sınav merkezi tercihini değiştirmek isteyen adaylar, bu değişikliği başvuru süresi içinde (geç başvuru günleri dâhil) ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. Bu tarihten sonra değişiklik yapılamayacaktır.

 

 

 

 

 

DHBT Okulu - Instagram Hesabı
Yorumlar

  1. D. dedi ki:

    Mülakatı ne zaman yapılır bu sınavın acaba ? Mülakat tarihleri dhbt den ne kadar süre sonra yapılır belli midir? Ramazana kadar mı yetiştirilir?

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi