dhbt2022 dhbtdhbt ders notlarıdhbt kitaplarıdhbt kursları

DHBT, 2022 KPSS’nin Hangi Puan Türüdür?

DHBT, 2022 KPSS’nin Hangi Puan Türüdür?
16.10.2021

DHBT sınavı, KPSS’nin hangi puan türüdür?

Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT), ÖSYM tarafından hazırlanan KPSS sınavı içerisinden gerçekleşiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda kamu görevlisi olarak çalışacak olan adaylar DHBT sınavına girecek.

DHBT KPSS hangi puan türüdür?

DHBT NEDİR, NE DEMEK?

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans mezunları KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılmak zorundadır. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılacaktır.

Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerden DHBT’ye lisans düzeyinde katılacak olanların KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna ve lisans düzeyinde Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları zorunludur. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak amacıyla sınava girecek adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruları, sınava başvuru yapmadan önce dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

DHBT 2022 KPSS HANGİ PUAN TÜRÜDÜR?

2022 DHBT PUAN TÜRLERİ

Lise (Ortaöğretim) Mezunları: KPSSP-122
Ön Lisans Mezunları: KPSSP-123
Lisans Mezunları: KPSSP-124 Puan türü hesaplanacak ve yerleştirmede bu puanlar kullanılacaktır.

DHBT Okulu - Instagram Hesabı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi