dhbt2022 dhbtdhbt ders notlarıdhbt kitaplarıdhbt kursları

Diyanet Yeni Alım 15 Bin İmam, Müezzine 9 bin K.K.Ö Alım Açıklaması

Diyanet Yeni Alım 15 Bin İmam, Müezzine 9 bin K.K.Ö Alım Açıklaması
22.11.2021

DİB 15 Bin İmam ve Müezzine 9 bin de Kur’an Kursu Öğreticisi Alımına ihtiyaç olduğunu söyledi

Diyanet 15 Bin İmam ve Müezzine 9 bin de Kur’an Kursu Hocasına İhtiyaç var

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 15 bin civarında imam ve müezzine ihtiyacımız var

Özel bir televizyon kanalında canlı yayın konuğu olan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 15 bin civarında imam ve müezzine ihtiyaç olduğunu söyledi.

– 15 bin civarında imam ve müezzine ihtiyacımız var

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesine yönelik yapılan tartışmalar hakkındaki soruyu yanıtlayan Erbaş, halihazırda, 15 bin civarında İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisine ihtiyaç olduğunu söyledi.

“Bizim bütçemiz, devlet kurumu olduğumuz için ve çalışanlarda devlet memuru olduğu için bütçemizin yüzde 96’sı maaşlara, personel masraflarına gidiyor. Geriye kalıyor yüzde 4. O yüzde 4’le biz planladığımız hizmetlerin yarısını bile yapamıyoruz. Bizim personel sayımız fazla. Buna rağmen bizim şu an 15 bin imam ve müezzine ihtiyacımız var. 9 bin de Kur’an kursu öğretmenine ihtiyacımız var. İllerden, ilçelerden, köylerden sürekli arıyorlar bizim köyümüzde, mahallemizde imam yok diye. Çünkü istediğimiz kadar ilan açamıyoruz. Bu sözler bizi üzüyor. Çünkü devlet imam olarak atamış, onun maaşını verecektir. 130 bin 630 kadar personelimiz var. Bunun dışında camilerimiz, Kur’an kurslarımız yapılıyor. Bunlar devletin verdiği ödeneklerle değil, tamamen milletimizin ve Türkiye Diyanet Vakfı katkılarıyla yapılıyor.”

DHBT Okulu - Instagram Hesabı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi