dhbt2022 dhbtdhbt ders notlarıdhbt kitaplarıdhbt kursları

Umduğunu Bulmayan Ön Lisans Mezunları DGS’ye Yöneliyor!

Umduğunu Bulmayan Ön Lisans Mezunları DGS’ye Yöneliyor!
03.01.2023

Kur’an Kursu Öğreticisi olmak için 27 Kasım 2022 tarihinde büyük bir heyecanla 2022 DHBT sınava giren Ön lisans mezunu aday din görevlileri 21 Aralık 2022, Çarşamba günü yayımlanan alım ilanı ile hüsrana uğradırlar. Alım ilanına göre İlahiyat Fakültesi (Kadın) 700 kişi + İlahiyat Fakültesi + Hafız (Kadın)  600 kişi olmak üzere toplam 1300 kişi alacağını duyurdu. Böylece Ön lisans ilahiyat ve ortaöğretim mezunu almayacağını duyurdu.

Daha önceki alımlarda ön lisans ya da ortaöğretim mezunlarından sadece hafız olanlarını mülakata çağırmışlardı.

Son dönem alımlardan sonra adaylar artık farkına vardılar ki lisans ilahiyat bitirmeden Kur’an Kursu Öğreticisi olmak çok zor. Artık bir çok aday DGS’ye girerek lisans ilahiyat ya da ilitam okuyarak hedefledikleri Kur’an Kursu Öğreticisi olmak istiyor.

ÇOK FAZLA TALEP ALDIK!

Kur’an Kursu Öğreticisi olmak isteyen ön lisans ilahiyat mezunu adaylar mülakatlara dahi başvuru yapamadıkları için tamamen DGS’ye yöneliyorlar. Adaylar tarafından Instagram, whatsapp, facebook gibi iletişim kanalları üzerinden DGS kursu talebi gelmektedir. Canlı UZEM, olarak kayıtsız kalamadık ve 2024 DGS’ye yönelik online canlı hazırlık kursu açtık.

2024 DGS Online (Canlı Ders) Hazırlık Kursumuz Hakkında Detaylı Bilgi ve Başvuru İçin Tıkla!

 

DHBT Okulu - Instagram Hesabı
Yorumlar

  1. Bayram gündüz dedi ki:

    Sonraki süreçlerde ortaöğretim İHL müezzin ya da imam alımı olurmu

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi