dhbt2022 dhbtdhbt ders notlarıdhbt kitaplarıdhbt kursları

Adım Adım Diyanet DHBT Mülakatları Nasıl Olacak?

Adım Adım Diyanet DHBT Mülakatları Nasıl Olacak?
08.10.2021

Diyanet alımları için yapılan DHBT sınavları sonucu alımlar Mülakat ile nasıl olacak?

Adım adım detaylar yazımızda…

Diyanet İşleri Başkanlığı öncelikle aşağıdaki listede olduğu gibi adayları mezuniyet durumlarına göre gruplara ayıracak.

– İlahiyat Fakültesi+Hafız

– İlahiyat Fakültesi

– İlahiyat Ön Lisans+Diğer Lisans+Hafız

– İlahiyat Ön Lisans +Diğer Lisans

– İlahiyat Ön Lisans+Hafız

– İlahiyat Ön Lisans

– İ.H.L+Diğer Lisans+Hafız

– İ.H.L+Diğer Lisans

– İ.H.L+Diğer Ön Lisans+Hafız

– İ.H.L+Diğer Ön Lisans

– İ.H.L+Hafız

– İ.H.L

1-Daha sonra her grup için kaç personel alınacağı belirlenecek. ( Örneğin; İlahiyat Fakültesi+Hafız 100 kişi,  İ.H.L+Diğer Ön Lisans 50 kişi gibi.. )

2- Her grup için belilenecek kontenjanın 3 katı aday mülakat sınavına çağırılacak. (Örneğin;  İlahiyat Fakültesi+Hafız 100 kişi alınacaksa 100×3= 300,  İ.H.L+Diğer Ön Lisans 50 kişi alınacaksa 50×3=150  kişi mülakata çağırılacak)

3- Bu işlemler tamamlandıktan sora Diyanet işleri Başkanlığı resmi internet sitesi www.diyanet.gov.tr adresinden personel alım duyurusunu yayınlayacak.. (Eş zamanlı olarak dhbtokulu.com’de yayınlanacaktır.)

4- Personel alım ilanı yayınlandıktan sonra adaylar belirtilen tarihlerde mülakat başvurularını yapacaklar.

5- Sonrasında adaylar mülakat sınavına girmeye hak kazanıp kazanamadıklarını Diyanet tarafından açıklanacak sınava girmeye hak kazanan adaylar sınava katılacakları tarihi ve sınav merkezinin belirtildiği sınav giriş belgelerini  bu adresten alabileceklerdir.

Atamalar Nasıl Yapılacak ?

1- Sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından, en yüksek puandan başlanmak suretiyle başarı sırasına göre, ilan edilen kontenjan sayısı kadar adaya tercih hakkı verilecektir. (Örneğin; İlahiyat Fakültesi+Hafız 100 kişi, alınacaksa 300 kişi mülakata çağırılacak, mülakattan en yüksek puanı alan 100 kişiye tercih hakkı tanınacaktır.)

2- Tercih hakkı elde eden adaylar, Başkanlıkça belirlenecek tarihler içerisinde ilan edilecek tercih programı aracılığıyla tercihlerini yapacaklardır.

3- Tercih yapmaya hak kazanan adaylar tercihlerde bulunacak. Yerleştirmeler adayların tercih formundaki yer tercihleri ve başarı sıralaması dikkate alınarak yapılacaktır. Tercihlerine yerleşemeyen adaylar, ait olduğu kontenjan grubunda münhal kalan yerlere Başkanlıkça re’sen yerleştirilecektir.

4- Tercih yapmaya hak kazanıp tercih yapmayan adaylar ait olduğu kontenjan grubunda münhal kalan yerlere Başkanlıkça re’sen yerleştirilecektir.

DHBT Okulu - Instagram Hesabı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi